2017 MUM TRENDLERİ


        


           Son yılların en güzel hobilerinden bir tanesi de mum, sabun ve kokulu taşlarla yapılan el işleridir. Hem kolay şekillendirilebiliyor olmalarından hem de yaydıkları hoş kokudan dolayı dekoratif süslemelerde dahi bu malzemeler kullanılmaktadır. Özel gün kutlamalarında dağıtılan nikâh şekeri türündeki küçük hediyelerde de yine bu malzemeler karşımıza çıkmaktadır. Kullanım alanı bu denli yayılmış ve her geçen gün artan malzemelerden yapılan küçük dekoratif süs ya da hediyelerin modaya uygun olması bu nedenle önem taşımaktadır. Öte yandan, yılın trendlerini bilmek el işlerinizde size yeni tasarımlar ortaya koyma, yaptığınız işi geliştirme ve satış sırasında da ürettiğiniz ürünlerin ilgi çekiciliğini daha da arttırma imkânı sunacaktır.


          Son yıllarda özellikle evlerde dekoratif olarak mum kullanımı son derece yaygın hale gelmiştir. Farklı renk ve modellerde üretilen mumlar esansla da birleştiğinde evlere şıklığın yanında ferah kokuları da getirmektedir. Dekorasyonun dışında mumların kullanım alanları içinde nikâh şekerleri, davetiyeler ve davetlerde verilen küçük hediyeler de bulunmaktadır. Bu alanlarda kullanımının giderek artmasının başlıca nedenleri arasında ise evlere hoş bir hava katması, uzun süre kullanılabilir olmasıdır. Mum yapımı aslında oldukça basit olduğundan pek çok kişi tarafından hobi olarak da tercih edilmektedir. Malzemeleri oldukça az ve basit olmasının yanında mum sanatını hobi olarak yapmak isteyenlerin en çok zorlandıkları alan şekillendirme yani tasarım aşamasıdır. Ancak kaliteli malzeme kullanıldığında biraz da yaratıcılığınız varsa bu hobiyi kolaylıkla yapacağınızı hatta sipariş alarak aile bütçesine önce ufak daha sonraları ciddi katkılar sağlayacağınızı belirtmek isterim. Tabi, bu işi profesyonel anlamda yapacak olanların kendini geliştirmesi ve yılın trendlerini yakından takip etmesi çok önemlidir.
2017 mum modelleri ve trendlerini iki ana kategoriye ayırmak mümkün olmaktadır. Bunlardan ilk kategori kokulu taş ya da sabun gibi farklı şablon kullanılarak yapılan modellerdir. Bazı modellerde mum direk kalıptan çıkarılıp kullanılabilirken bazı tasarımcılar ince işçilik yaparak üzerlerine farklı desenler işlemek suretiyle işi sanata dökebilmekte, harika eserler ortaya çıkarabilmektedir. Diğer bir kategori de klasik şekilli silindir ya da küçük para şeklinde renkli mumlar üretip bunların dış yüzeylerinin çeşitli malzemelerle süslenmesi ya da el işçiliğiyle işlenmesiyle elde edilen modellerdir. 2017 trendleri arasında her iki model de bulunmasına rağmen klasik silindir şekilli modeller daha çok dekoratif amaçlı, diğer kalıplarla üretilen modeller ise davet, hediye, nikah, bebek için kullanılmaktadır. Yine kullanım amacına göre çok farklı temalar kullanılmaktadır. 2017 yılında neredeyse tüm moda alanlarında gördüğümüz marin ve floriyal teması kokulu mum tasarımlarında da başı çekmektedir. Bunun dışında bebek teması için bebek figürü, biberon, bebek arabası ve klasik moda kup kekler revaçtadır. Kokulu sabun, kokulu taş ve mum işlerini hobi olarak seçmeden önce 2017 trendlerini incelemeyi unutmayın. Size en büyük ilham kaynağı olacaktır.

Yorumlar